*/
Log Masuk
    Lupa Kata Laluan
Dijemput Tuan/Puan untuk melaksanakan penilaian Sistem Adun.Net bagi tujuan analisa dan penambahbaikan sistem. Atas penyertaan tuan/puan didahului dengan ucapan terima kasih. Sila klik pautan seperti berikut.Statistik Carian

Kekerapan Carian Soalan & Jawapan Tertinggi Mengikut Perkara 2017
-- 265 Lihat
Tanah 176 Lihat
Kerajaan Tempatan 123 Lihat
Pembangunan 89 Lihat
ADUN 49 Lihat


* Data kekerapan adalah setakat 27/9/2015
Secara keseluruhan, sejumlah

carian telah dilakukan sepanjang tahun 2016,
manakala

sepanjang 2017.


Soalan paling kerap dilihat dalam tempoh 30 hari:daripada ADUN:     (0 paparan)     Lihat


Popular


60 hari


Popular


2017
Soalan paling popular sepanjang 2017:


Ahli Kawasan Berapit (Y.B. Encik Lau Chiek Tuan) bertanya kepada Ketua Menteri: 3. Apakah garis panduan yang diambil Kerajaan Tempatan (MPSP) terhadap pemasangan stesyen pemancar gelombang? Nyatakan: (a) Bilangan stesyen pemancar gelombang komunikasi yang dipasang atas bangunan dan senaraikan semua lokasi dengan tepat (termasuk yang haram)? (b) Syarat-syarat yang dikenakan terhadap pemasangan stesyen tersebut. Adakah pemilik stesyen perlu membayar sebarang bayaran? Jika ya, sila nyatakan jenis bayaran dan nilai bayaran? (c) Bilangan aduan (bersama lokasi yang terlibat) yang telah dikemukakan terhadap pemasangan stesyen sedemikian? (d) Tindakan dan langkah-langkah yang telah diambil terhadap aduan tersebut?
daripada ADUN: AHLI KAWASAN BERAPIT(YB ENCIK LAU CHIEK TUAN)     (0 paparan)     Lihat


Jelaskan : (a) Mengapakah tanah-tanah PDC tidak dijual terus kepada Syarikat Ikano untuk membangunkan IKEA tetapi dijual kepada ASPEN Group sebelum dijual kepada IKANO? (b) Adakah projek KOMTAR Walk satu kegagalan. Berapakah jumlah kerugian PDC kerana tiada pendapatan yang dapat dikutip sejak KOMTAR Walk ini diberikan kepada syarikat swasta? CATATAN: YB.DATO SERI SUK MOHON TUAN JADI KJAB (1) DAN PDC JADI KJAB (2) TK PTK(DUN) 27/10
daripada ADUN:     (1 paparan)     Lihat


Sejak kebelakangan ini Kerajaan Negeri didapati telah banyak menjual tanah-tanah miliknya. (a) Apakah terdapat syarikat-syarikat asing yang membelinya? (b) Jika ya, syarikat dari negara manakah yang telah membelinya dan berapakah sebutharga yang telah dijual?
daripada ADUN:     (0 paparan)     Lihat
Penyata Rasmi


* Kata Kunci akan digunakan untuk carian Soalan, Perkara, Jawapan dan Nama ADUN.

Adakah Kerajaan Negeri membuat perancangan untuk penempatan semula terlebih dahulu sebelum tindakan meroboh gerai diambil. Jika ada, apakah perancangan tersebut? Jika tidak ada, sila beri sebab-sebab.
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Atas inisiatif kerajaan negeri, berapakah jumlah koperasi yang telah berjaya di wujudkan sejak tahun 2008 dan apakah kejayaan bagi setiap koperasi ini sehingga kini? Berapakah jumlah mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan berkaitan koperasi telah diadakan, pecahan mengikut tahun dan apakah program serta kejayaan yang telah dicapai oleh jawatankuasa ini?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Masalah kesesakan lalu lintas dan kekurangan tempat letak kereta kian bertambah buruk di kawasan Padang Tembak. Adakah pihak berkenaan mempunyai penyelesaian yang setimpal dan apakah langkah-langkah penyelesaian yang telah diambil?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Apakah mekanisma atau solusi untuk pengusaha-pengusaha kuda di Batu Feringhi untuk beroperasi secara teratur dan sah?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Di KADUN Sungai Pinang, sila kemukakan maklumat terperinci tentang senarai nama pemegang TOL. Berapa lamakah tempoh masa yang diberikan, tempoh akan tamat dan keluasan tanah yang diberikan kepada pemegang TOL?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Dipaparkan 1 - 5 drpd. 1,450 rekod
Halaman