*/
Log Masuk
    Lupa Kata Laluan
Dijemput Tuan/Puan untuk melaksanakan penilaian Sistem Adun.Net bagi tujuan analisa dan penambahbaikan sistem. Atas penyertaan tuan/puan didahului dengan ucapan terima kasih. Sila klik pautan seperti berikut.Statistik Carian

Kekerapan Carian Soalan & Jawapan Tertinggi Mengikut Perkara 2022
-- 711 Lihat
Kerajaan Tempatan 484 Lihat
Tanah 433 Lihat
Pembangunan 291 Lihat
ADUN 261 Lihat
Soalan paling kerap dilihat dalam tempoh 30 hari:daripada ADUN:     (0 paparan)     Lihat


Popular


60 hari


Popular


2022
Soalan paling popular sepanjang 2022:


Ahli Kawasan Kampong Kolam (Y.B. Encik Lim Gim Soon) bertanya kepada Ketua Menteri: 5. Bilakah Projek KOMTAR akan siap pembinaannya? Adakah sebarang gantirugi yang masih belum diselesaikan? Apakah masalah yang dihadapi oleh Projek KOMTAR? Berapa banyakkah keuntungan yang diperolehi oleh Kerajaan atau Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) daripada penjualan tanah yang diambil daripada rakyat dalam projek ini?
daripada ADUN: AHLI KAWASAN JAWI (YB. PUAN TAN CHENG LIANG)     (0 paparan)     Lihat


(a) Huraikan dengan statistik impak ekonomi Negeri Pulau Pinang oleh kemerosotan ekonomi global (termasuk faktor inflasi, harga minyak, weak currency, foreign investment, employment rate dan lain-lain). (b) Adakah strategi Kerajaan Negeri untuk mempertahankan dan mempertingkatkan ekonomi negeri dalam jangka masa 5 tahun akan datang.
daripada ADUN: YB. TEH YEE CHEU     (0 paparan)     Lihat


Selain program bantuan ibu tunggal oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat, sila nyatakan usaha lain Kerajaan Negeri dalam membantu kaum ibu tunggal untuk memperolehi kerja atau memulakan perniagaan kecil sendiri.
daripada ADUN: YB. YEOH SOON HIN     (0 paparan)     Lihat
Penyata Rasmi


* Kata Kunci akan digunakan untuk carian Soalan, Perkara, Jawapan dan Nama ADUN.

Ahli Kawasan Penanti (Tuan Haji Daud bin Taha) bertanya kepada Ketua Menteri: 2. Apakah kerajaan merasa perlu operasinya diteruskan?
Perkara: Kerajaan Tempatan     DUN: -
Lihat

Ahli Kawasan Penanti (Tuan Haji Daud bin Taha) bertanya kepada Ketua Menteri: 3. Sedarkah kerajaan bahawa ianya dalam keadaan yang tidak terurus?
Perkara: Kerajaan Tempatan     DUN: -
Lihat

Ahli Kawasan Penanti (Tuan Haji Daud bin Taha) bertanya kepada Ketua Menteri: 4. Apakah rancangan masa hadapan kedai-kedai tuak ini?
Perkara: Kerajaan Tempatan     DUN: -
Lihat

Ahli Kawasan Penanti (Tuan Haji Daud bin Taha) bertanya kepada Ketua Menteri: 5. Pulau Pinang telah cukup maju dalam penyediaan infrastruktur loji-loji air. Senaraikan semua loji air (dengan kapasiti gelen simpanan setiap loji air) yang ada di negeri ini.
Perkara: Kemudahan Awam     DUN: -
Lihat

Ahli Kawasan Penanti (Tuan Haji Daud bin Taha) bertanya kepada Ketua Menteri: 6. Adakah kerajaan mempunyai suatu dasar pembangunan di kawasan tadahan air dan di sekeliling loji-loji air?
Perkara: Kemudahan Awam     DUN: -
Lihat

Dipaparkan 1 - 5 drpd. 16,403 rekod
Halaman