*/
Log Masuk
    Lupa Kata Laluan
Dijemput Tuan/Puan untuk melaksanakan penilaian Sistem Adun.Net bagi tujuan analisa dan penambahbaikan sistem. Atas penyertaan tuan/puan didahului dengan ucapan terima kasih. Sila klik pautan seperti berikut.Statistik Carian

Kekerapan Carian Soalan & Jawapan Tertinggi Mengikut Perkara 2020
-- 528 Lihat
Tanah 350 Lihat
Kerajaan Tempatan 313 Lihat
ADUN 195 Lihat
Pembangunan 190 Lihat
Soalan paling kerap dilihat dalam tempoh 30 hari:daripada ADUN:     (0 paparan)     Lihat


Popular


60 hari


Popular


2020
Soalan paling popular sepanjang 2020:


Ahli Kawasan Datok Keramat (Y.B. Encik Lim Boo Chang) bertanya kepada Ketua Menteri: 10. Adakah kajian komprehensif dijalankan bagi sistem pengangkutan di Pulau Pinang? Jika ada, sila berikan nama-nama perunding, kos yang terlibat dan nyatakan sama ada kajian tersebut akan dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri?
daripada ADUN: AHLI KAWASAN DATOK KERAMAT(YB LIM BOO CHANG)     (0 paparan)     Lihat


Huraikan dengan terperinci sumbangan bidang perindustrian, pelancongan , perkhidmatan swasta dan awam, perumahan dan kuari kepada ekonomi Negeri Pulau Pinang. Apakah strategi kerajaan mempertingkatkan GDP Negeri dan kesempatan pekerjaan untuk menjaga golongan tengah agar kualiti dipertingkatkan, terutamanya satu orang satu rumah tercapai dan rumah mampu milik mencukupi.
daripada ADUN:     (0 paparan)     Lihat


Huraikan dengan data yang terperinci isu-isu dihadapi transgender (termasuk mak nyah dan pak nyah) sebagai genderisme spectrum. Apakah polisi dan strategi kerajaan tubuhkan Jawatankuasa Gender Equality untuk menanganinya?
daripada ADUN:     (1 paparan)     Lihat
Penyata Rasmi


* Kata Kunci akan digunakan untuk carian Soalan, Perkara, Jawapan dan Nama ADUN.

Adakah Kerajaan Negeri membuat perancangan untuk penempatan semula terlebih dahulu sebelum tindakan meroboh gerai diambil. Jika ada, apakah perancangan tersebut? Jika tidak ada, sila beri sebab-sebab.
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Atas inisiatif kerajaan negeri, berapakah jumlah koperasi yang telah berjaya di wujudkan sejak tahun 2008 dan apakah kejayaan bagi setiap koperasi ini sehingga kini? Berapakah jumlah mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan berkaitan koperasi telah diadakan, pecahan mengikut tahun dan apakah program serta kejayaan yang telah dicapai oleh jawatankuasa ini?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Masalah kesesakan lalu lintas dan kekurangan tempat letak kereta kian bertambah buruk di kawasan Padang Tembak. Adakah pihak berkenaan mempunyai penyelesaian yang setimpal dan apakah langkah-langkah penyelesaian yang telah diambil?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Apakah mekanisma atau solusi untuk pengusaha-pengusaha kuda di Batu Feringhi untuk beroperasi secara teratur dan sah?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Di KADUN Sungai Pinang, sila kemukakan maklumat terperinci tentang senarai nama pemegang TOL. Berapa lamakah tempoh masa yang diberikan, tempoh akan tamat dan keluasan tanah yang diberikan kepada pemegang TOL?
Perkara: --     DUN: -
Lihat

Dipaparkan 1 - 5 drpd. 1,450 rekod
Halaman